Energyfood. Gaja essence a Buddha essence. Reklama

Jak šetřit časem při domácí krabičkové dietě?

Fotografie: krabičková dieta
Zdroj: Freepik.com

Probiosan Inovum

Reklama

Domácí krabičková dieta se může zdát na přípravu jídel velmi časově náročná. Je potřeba potraviny vážit a dodržovat vhodné množství a díky tomu příprava jídla může zabrat více času. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak při krabičkové dietě ušetřit čas a jídla mít vždy na den dopředu připravená.

Vážení jídla

Abyste ušetřili co nejvíce času a domácí krabičková dieta pro vás nebyla příliš náročná, připravte si jídelníček na týden. Pokud chcete ušetřit i čas vážením potravin, v knize „Domácí krabičková dieta“ od Aleny Doležalové najdete kompletní přehled nejčastěji využívaných potravin a jejich gramáž. Popř. si takovou tabulku vytvořte sami, abyste nemuseli jídlo vážit při každé přípravě.

Ze začátku vám sice vážení zabere nějaký ten čas, ale jakmile budete mít svůj vlastní přehled gramáží, pak už nebudete muset nikdy nic vážit a příprava bude rychlejší. Pokud nejste fanoušky váhy, pak existuje také možnost, že si koupíte odměrku na potraviny. Díky ní si pak jednoduše odměříte potřebné množství mouky, vody a dalších surovin.

Tip: přečtěte si také, jaké jsou zásady krabičkové diety.

Zdroj: Freepik.com

Nákup potravin

V první řadě si naplánujte jídelníček na týden. Pokud se v receptech opakují trvanlivé potraviny, nakupte si je do zásoby.

Maso by v jídelníčku nemělo chybět. Proto není od věci si ho nakoupit ve větším množství a nechat v mrazáku až do doby zpracování. Krůtí a kuřecí maso tak budete mít vždy po ruce.

Salátové listy jsou nejlepší vždy čerstvé, ale pokud je budete skladovat v mikrotenovém nafouknutém sáčku a uložíte je tam, kde je pokojová teplota, vydrží vám déle a nemusíte je každý den nakupovat čerstvé. V lednici mohou uvadnout a zplesnivět.

Banány neskladujte v lednici, ale v pokojové teplotě. Kupujte je vždy lehce nedozrálé. V pokojové teplotě vám pěkně dozrají.

Příprava jídla

Abyste si zjednodušili vaření, vybírejte takové recepty, kde se maso dusí nebo peče zároveň s přílohou.

Pokud vám zbyde chleba z minulého dne a pomazánka, můžete si další den připravit topinky. Ty připravujte bez tuku na teflonové pánvi či v topinkovači, namažte pomazánkou a během pár minut máte chutnou svačinu či snídani.

Toto je spíše tip pro přípravu, čas tím neušetříte, ale o to chutnější budete mít oběd. Ryby nikdy nerozmrazujte v horké vodě. Nechte je přes noc v pokojové teplotě rozmrazit nebo je vložte do hrnce se studenou vodou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama