Krémová mrkvová polévka

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mrkev
4 ks
Brambor
1 ks
Zeleninový vývar
1 litr
Cibule
1 ks
Zázvor
malý kousek
Zakysaná nebo sójová smetana
1 ks
Sůl, pepř
podle chuti
Olivový olej
podle potřeby

Postup

Krémová mrkvová polévka vhodná i pro vegany a vegetariány. Stačí nahradit zakysanou smetanu sójovou smetanou. Rychlá příprava – dokonalá chuť!

Příprava:

Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem.

Zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přidáme nastrouhaný zázvor, přiklopíme pokličkou a necháme vařit asi 10-15 minut, než mrkev změkne.

Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme.

Na talíři můžeme před podáváním ozdobit slabými proužky mrkve.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks