Připravte si doma francouzskou tradiční lahůdku, slaný koláč Quiche. Díky své variabilitě a bohaté chuti si quiche získal oblibu po celém světě. Vhodný je jak na snídani, tak na oběd nebo večeři.
Příprava:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Poté oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka a spolu s brambory a hráškem restujeme 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem.
Pánev nebo hrnec by měla mít vyšší okraj a měla by být vhodná k zapékání v troubě.
Vejce si rozklepneme do vyšší mísy, osolíme, opepříme a ručním šlehačem trochu našleháme. Ke konci přimícháme zakysanou smetanu (sýr), sůl, pepř.
Našlehanou vaječnou směs nalijeme na zeleninu, promícháme a na mírném plamenu necháme ještě opékat 5 minut.
Cherry rajčátka nakrájíme na kolečka, ozdobíme jím quiche a posypeme strouhaným sýrem. Poté dáme zapéct do trouby na cca 20-30 minut při 180 stupních Celsia. Chuť je po hrášku, uzeném sýru a bramborách, doplněná rajčátky.