Krémová polévka z bílého chřestu zahřeje i zachutná. Chuť je po chřestu, medvědím česneku doplněná smetanou a sýrem. Chřest obsahuje mnoho zdravých látek, vitamínů a minerálů a medvědí česnek dodá pikantní chuť, kterou zjemní smetana a sýr. Můžeme podávat s čerstvě nakrájenou cibulkou nebo jen s krutony. Dobrou chuť.
Příprava:
z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, škrabkou ho pořádně oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které pak dáme do horkého vývaru vařit.
Po cca 5 minutách přisypeme medvědí česnek, přidáme sýr a vaříme dalších cca 5 minut.
Ke konci vaření přilijeme šlehačku, sundáme z ohně, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Nakonec přidáme na plátky nakrájené máslo, necháme rozpustit a lehce zamícháme.