Recept vhodný pro vegetariány i vegany. Kari s rýží a tofu je velmi jednoduché jídlo na přípravu. Chuť je po kokosovém mléku, česneku, cibuli a zjemňuje ji mrkev. Výborný oběd i večeře. Dobrou chuť.
Příprava:
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a cca 5 minut restujeme.
Pak přidáme nakrájenou jarní cibulku, na drobné kostičky nakrájenou oloupanou mrkev, na kostičky nakrájené tofu, prolisovaný česnek, kari a restujeme dalších 10 minut.
Ochutíme pepřem a solí, zalijeme kokosovým mlékem a za občasného míchání vaříme ještě dalších 7-10 minut, dle hustoty.
Pokud je potřeba kari zahustit, zahustíme ho hotovou světlou jíškou.
Podáváme s uvařenou rýží. Kari je šťavnaté a chuťově barevné.