Kari s rýží a tofu

Porce: 3-4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kokosové mléko
400 ml
Sušená bazalka
1 hrst
Olivový olej
2 lžíce
Kari mleté
2 - 3 lžičky
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
Jarní cibulka
2 ks
Mrkev
2 ks
Tofu
200 g
Pepř a sůl
Podle chuti
Rýže
250 g

Postup

Recept vhodný pro vegetariány i vegany. Kari s rýží a tofu je velmi jednoduché jídlo na přípravu. Chuť je po kokosovém mléku, česneku, cibuli a zjemňuje ji mrkev. Výborný oběd i večeře. Dobrou chuť.

Příprava:

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a cca 5 minut restujeme.

Pak přidáme nakrájenou jarní cibulku, na drobné kostičky nakrájenou oloupanou mrkev, na kostičky nakrájené tofu, prolisovaný česnek, kari a restujeme dalších 10 minut.

Ochutíme pepřem a solí, zalijeme kokosovým mlékem a za občasného míchání vaříme ještě dalších 7-10 minut, dle hustoty.

Pokud je potřeba kari zahustit, zahustíme ho hotovou světlou jíškou.

Podáváme s uvařenou rýží. Kari je šťavnaté a chuťově barevné.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce