Květákový mozeček

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malý květák
1 kus
Vejce
5 kusů
Cibule
1 kus
Sůl, kmín
dle chuti

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do osolené vroucí vody. Do vody můžeme přidat kmín nebo bobkový list. Až bude květák měkký, tak ho scedíme. 

Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem. Dále si nakrájíme cibuli na drobné kostičky a vložíme je na rozehřátou pánev. Až bude cibule dozlatova přidáme pepř, sůl a květák. Zatím si rozšleháme vejce a do nich přidáme trochu mléka ať jsou vejce více nadýchané. Po 2 minutách přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání budeme vařit zhruba 5 minut. 

Konzistence se může lišit, pokud máte raději pořádně udělané, tak vařte o trochu déle. 

Hotový pokrm se servíruje s pažitkou a k němu lze podat pečené nebo šťouchané brambory. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks