Batáty s česneko-bazalkovým dipem a fazolemi

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Batát
2 kusy
Vařené fazole
400 g
Gouda
100 g
Tvaroh
250 g
Lučina
100 g
Česnek
2 stroužky
Sušená bazalka
2 lžičky
Pažitka
dle chuti
Sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Poté si rozkrojíme batáty, obalíme je do alobalu, vložíme je na pečicí papír a dáme je do trouby (na 20-30 minut, dle chuti).

Mezitím si připravíme česneko-bazalkový dip. Do mísy vložíme tvaroh a lučinu, které vidličkou rozmačkáme. Dále vložíme bylinky, česnek, koření a znovu zamícháme a dip je hotov.

Připravíme si talíř na který dáme upečenou batátu. Vnitřek batáty si vydlabeme a smícháme ho s fazolemi. Nakonec na fazole vložíme dip a ten posypeme sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks