Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Cuketová roláda

Cuketová roláda

Slané pečivo, Ostatní
60 min.
20 ks
Fotografie: pomazánka z lilku

Pomazánka z lilku

Ostatní
90 min .
5 - 6 krajíců chleba
Fotografie: Lasagne z lilku a cukety

Lasagne z lilku a cukety

Bez lepku, Ostatní
120 min.
6 porcí
Fotografie: Tortilla s žampióny a zeleninou

Tortilla plněná žampióny a zeleninou

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
2 porce
Fotografie: mrkvová polévka

Mrkvová polévka s vločkami

Polévky
20 min.
2 porce