Slané palačinky s lučinou

Porce: 12
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Mléko
500 ml
Vejce
2 ks
Bezlepková mouka
250 g
Bylinky dle chuti
provensálské, tymián
Sůl
podle chuti
Prášek do pečiva
1/2 pytlíčku
Náplň:
Lučina, žervé ve vaničce, sýr ve vaničce
2 ks
Jarní cibulka
3 ks
Anglická slanina
100 - 150 g
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti

Postup

Recept na slané bezlepkové palačinky s lučinou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Příprava těsta na slané palačinky s lučinou:

Vejce, mléko, rozehřáté máslo rozšleháme metličkou, přidáme bylinky, sůl, prášek do pečiva a postupně přidáváme mouku. Těsto má mít konzistenci jako klasické palačinkové těsto. Těsto nabíráme naběračkou a na pánvi s kapkou oleje opečeme z obou stran. Vlažné plníme náplní.

Příprava náplně:

Cibulku nakrájíme najemno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi osmažíme. Do misky dáme tvaroh a přidáme zchladlou směs cibulky a slaniny, zamícháme a dochutíme pepřem a solí. Náplní lehce potřeme palačinky a zabalíme. Kdo má rád více náplně, udělá si dvojitou dávku nebo použije více sýru (tvarohu). Cibulku a slaninu můžeme rovněž nahradit jen bylinkami nebo pažitkou pro dietnější verzi.

Jsou výborné teplé i studené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l