Slané palačinky s lučinou

Porce: 12
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Mléko
500 ml
Vejce
2 ks
Bezlepková mouka
250 g
Bylinky dle chuti
provensálské, tymián
Sůl
podle chuti
Prášek do pečiva
1/2 pytlíčku
Náplň:
Lučina, žervé ve vaničce, sýr ve vaničce
2 ks
Jarní cibulka
3 ks
Anglická slanina
100 - 150 g
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti

Postup

Recept na slané bezlepkové palačinky s lučinou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Příprava těsta na slané palačinky s lučinou:

Vejce, mléko, rozehřáté máslo rozšleháme metličkou, přidáme bylinky, sůl, prášek do pečiva a postupně přidáváme mouku. Těsto má mít konzistenci jako klasické palačinkové těsto. Těsto nabíráme naběračkou a na pánvi s kapkou oleje opečeme z obou stran. Vlažné plníme náplní.

Příprava náplně:

Cibulku nakrájíme najemno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi osmažíme. Do misky dáme tvaroh a přidáme zchladlou směs cibulky a slaniny, zamícháme a dochutíme pepřem a solí. Náplní lehce potřeme palačinky a zabalíme. Kdo má rád více náplně, udělá si dvojitou dávku nebo použije více sýru (tvarohu). Cibulku a slaninu můžeme rovněž nahradit jen bylinkami nebo pažitkou pro dietnější verzi.

Jsou výborné teplé i studené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: řepné placky

Řepné placky

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
5 ks
Fotografie: Salát s čekankou

Salát s čekankou

Saláty
30 min.
4 porce
Fotografie: Kuskus s rukolou a brusinkami

Kuskus s rukolou a brusinkami

Bez laktózy, Bez lepku
30 min.
4-5 porcí
Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce