Slané palačinky s lučinou

Porce: 12
Doba příravy: 60 min.

Reklama

Ingredience

Těsto:
Mléko
500 ml
Vejce
2 ks
Bezlepková mouka
250 g
Bylinky dle chuti
provensálské, tymián
Sůl
podle chuti
Prášek do pečiva
1/2 pytlíčku
Náplň:
Lučina, žervé ve vaničce, sýr ve vaničce
2 ks
Jarní cibulka
3 ks
Anglická slanina
100 - 150 g
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti

Postup

Recept na slané palačinky s lučinou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Příprava těsta na slané palačinky s lučinou:

Vejce, mléko, rozehřáté máslo rozšleháme metličkou, přidáme bylinky, sůl, prášek do pečiva a postupně přidáváme mouku. Těsto má mít konzistenci jako klasické palačinkové těsto. Těsto nabíráme naběračkou a na pánvi s kapkou oleje opečeme z obou stran. Vlažné plníme náplní.

Příprava náplně:

Cibulku nakrájíme najemno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi osmažíme. Do misky dáme tvaroh a přidáme zchladlou směs cibulky a slaniny, zamícháme a dochutíme pepřem a solí. Náplní lehce potřeme palačinky a zabalíme. Kdo má rád více náplně, udělá si dvojitou dávku nebo použije více sýru (tvarohu). Cibulku a slaninu můžeme rovněž nahradit jen bylinkami nebo pažitkou pro dietnější verzi.

Jsou výborné teplé i studené.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

houbová pomazánka z bedel, tvarohu a nivy

Pomazánka z bedel, tvarohu a nivy

Ostatní
45 min.
5 krajíců
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
90 min.
3-4
Mrkvový dort s mascarpone bez lepku

Mrkvový dort s tvarohem a mascarpone bez lepku

Bez lepku, Sladké
120 min.
12 ks
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Bez lepku, Polévky
80 min.
4-5
Jablečné lívance bez lepku

Jablečné lívance bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
4 -5

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.