Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
1 ks
Mrkev
2 ks
Tvrdý sýr
100 g
Kysaná smetana
200 g
Citrónová šťáva
1 polévková lžíce
Čerstvá bazalka
3 - 4 snítky
Pepř a sůl
Podle potřeby

Postup

Salát z kedlubny, mrkve a sýru je osvěžující a lehký pokrm, který spojuje křupavost zeleniny s jemností sýru. Kysaná smetana dodává krémovou texturu, zatímco citrónová šťáva přináší svěží kyselost, která chuť salátu krásně oživí.

Příprava:

Mrkev a kedlubnu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a dáme do mísy. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, nasekanou čerstvou bazalku, šťávu z citrónu, smetanu a promícháme. Dochutíme trochou soli a pepře a můžeme podávat. Salát je svěží s chutí po kedlubně, sýru, mrkvi a bazalce.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: koláč s tvarohem

Koláč s tvarohem

Sladké
30 min.
9 ks
Fotografie: Jablečné smoothie

Jablečné smoothie

Nápoje
10 min.
1 sklenice
Fotografie: Bezlepkové cuketové vafle

Cuketové vafle bez lepku

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
120 min i s pečením
12 ks
Fotografie: Krémová polévka z patizonu

Krémová polévka patizonu

Polévky
60 min.
4 porce