Koláč s tvarohem

Porce: 9 ks
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Špaldová mouka
70 g
Kokosová mouka
40 g
Holandské kakao
10 g
Erythritol
40 g
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1/2 lžičky
Skořice
1/2 lžičky
Bílý jogurt
60 g
Jablka
2 ks
Hruška
1 ks
Voda
Trochu
Náplň:
Polotučný tvaroh
250 g
Žloutek
1 ks
Erythritol
20 g
Vanilkový pudink
1 lžička

Postup

Koláč s tvarohem potěší nejen milovníky zdravějšího pečení, ale také ty, co se snaží shodit nějaké to kilo. Kombinace špaldové a kokosové mouky dodává těstu jemnou oříškovou chuť a kokosový nádech. Ti, co dbají na svůj příjem kalorií potěší přidaný erythritol, který nahrazuje klasický cukr. Nastrouhaná jablka a hrušky dodávají těstu vláčnost a přirozenou sladkost, a tak si i děti přijdou na své, a přitom budou mlsat zdravě.

Postup:

Jablka a hrušku oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si mísu a v prvním kroku smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a kakao.

Žloutky vyšleháme s Erythritolem a přidáme do sypké směsi. Poté přimícháme jogurt, nastrouhané ovoce a trochu vody. Nakonec vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a opatrně přimícháme do směsi.

Vyložíme formu pečícím papírem a nalijeme na ní těsto. Poté si připravíme náplň smícháním všech ingrediencí (polotučný tvaroh, žloutek, Erythritol, vanilkový puding) a nalijeme rovnoměrně na těsto.

Pečeme cca 40 min. na 165 stupňů Celsia.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce