Cuketové vafle bez lepku

Porce: 12 ks
Doba příravy: 120 min i s pečením

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Bezlepková mouka jizerka
250 g
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Vanilin
1 ks
Sůl
Špetka
Datlový sirup
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Alpro mléko s mandlovou příchutí
300 ml
Skořice
Trochu - podle chuti

Postup

Bezlepkové cuketové vafle jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou snídani či svačinu. Tento recept kombinuje jemnou chuť cukety s přírodním sladidlem v podobě datlového sirupu a krémovostí mandlového mléka Alpro, což zajišťuje, že jsou vafle nejen lahodné, ale i lehce stravitelné. Díky svému složení jsou vafle ideální pro vegany a vegetariány, a navíc jsou zcela bez lepku, což je činí vhodnými i pro osoby s celiakií.

Příprava:

Cuketu si nastrouháme najemno, lehce posolíme, promícháme a necháme odležet cca 10 minut, aby pustila vodu.

Vodu z ní pak vymačkáme buď rukou nebo přes síto.

Do větší mísy si nalijeme mléko, olej, sirup, přisypeme mouku s pečícím práškem a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu.

Vaflovač potřeme olejem a necháme rozpálit.

Lžicí nabereme těsto na vafle a rozetřeme ve vaflovači a pečeme cca 12–15 minut. Podáváme s ovocem, rostlinnou šlehačkou nebo jogurtem, prostě s tím, co kdo má rád.

Chuť je nasládlá po sirupu a skořici.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce