Krémová polévka patizonu

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Patizon
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Brambory
2 ks
Cibule
1 ks
Česnek
2 stroužky
Petrželka
2 polévkové lžíce
Zeleninový vývar
750 ml
Kysaná smetana
200 ml
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Krémová polévka z patizonu je lahodným a jemným pokrmem, který potěší nejen milovníky zeleninových polévek. Tento recept kombinuje jemnou chuť patizonu s bohatostí kysané smetany, přičemž petrželka dodává svěží aroma. Česnek a cibule pak polévku doplní o výraznější chuťové tóny. Tato jednoduchá, ale chutná polévka je ideální volbou pro chladné podzimní a zimní dny, kdy hledáte něco hřejivého a výživného.

Příprava:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem. Přidáme očištěný patizon nakrájený na kostičky a oloupané brambory rovněž nakrájené na kostičky. Orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme cca 30-35 minut do měkka.

Ke konci ochutíme solí, pepřem, petrželkou. Sundáme z ohně, rozmixujeme tyčovým mixérem.

Pak přidáme kysanou smetanu a přivedeme znovu k varu. Povaříme a můžeme podávat.

Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s krutony nebo smaženým hráškem nebo jen s petrželkou.

Chuť je lehce nasládlá po smetaně, bramborách, patisonu lehce doplněná chutí česneku.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce