Salát z červené čočky

Porce: 2 porce
Doba příravy: 25 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Červená čočka
1/2 hrnku
Listový salát
200 g
Cherry rajčátka
1 hrst
Žlutá paprika
1 ks
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Na dresink:
Olivový olej
2 lžíce
Med
1/2 lžíce
Dijonská hořčice
1/2 lžíce
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Sůl, pepř a petrželka
dle chuti

Postup

Čočku propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut.

Nesmíme rozvařit, ale aby byla spíše křupavá.

V míse smícháme salát s nakrájenými cherry rajčaty a papriku na malé kostičky.

Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.

Dresink:

Smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou petrželku. A můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks