Salát se žampiony a polníčkem

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny na salát:
Čerstvé žampiony
250 g
Polníček
120 g
Menší červená cibule
1 ks
salát litlle gem (římský mini)
1 ks
Menší červená paprika
1 ks
Menší zelená paprika
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Dresing:
Vinný ocet
1lžíce
Hořčíce
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Med
1 lžíce
Sůl a pepř
podle chuti

Postup

Salát se žampiony je chutný a zdravý a pokud hledáte lehké saláty na léto, rozhodně vám ho můžeme doporučit. Chuť žampiónů doplňuje polníček a papriky. Dobrou chuť.

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme restovat na pánev s olivovým olejem.

Přidáme žampiony nakrájené na plátky a cca 7-10 minut orestujeme a necháme vychladnout.

Mezitím si do mísy připravíme zeleninu. Opláchneme polníček a listy salátu. Salát nakrájíme na proužky.

Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky.

K zelenině přidáme vychladlé žampiony a zálivku a vše zlehka promícháme.

Zálivku si připravíme smícháním octa, hořčice, oleje, medu a soli s trochou pepře.

Hotový salát necháme v chladu chvíli odpočinout a můžeme podávat.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks