Salát s olivami na řecký způsob

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rajčata
3 ks
Římský salát menší
1 ks
Salátová okurka
1 ks
Česnekové stroužky
2 - 3 ks
Černé vypeckované olivy
3/4 hrnku
Greenvie vegan řecký sýr
200 g
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 polévková lžíce
Oregano
1 lžička
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Máte rádi chuť černých oliv? Vyzkoušejte osvěžující salát s olivami na řecký způsob z naší kuchyně.

Listy salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.

Přidáme nakrájená rajčata a okurku, nadrobno nasekaný česnek, na plátky nakrájené olivy, nakrájený sýr na malé kostičky a promícháme.

V menší misce si metličkou (nebo vidličkou) prošleháme olivový olej, ocet, oregano, trochu soli a pepře a směs nalijeme na salát a promícháme.

Podáváme hned nebo vychlazené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks