Polévka z cizrny v zimě zahřeje a v létě zasytí a uvidíte, že v hrnci dlouho nezůstane. Přejeme dobrou chuť!
Příprava:
- Cizrnu dáme do hrnce, propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme na 1 až 1 ½ hodiny vařit.
- Vaříme zlehka.
- Po hodině ochutnáme, zda je již cizrna uvařená a před koncem vaření přidáme trochu soli.
- Brambor a mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata rozmixujeme. Ve středně velkém hrnci necháme rozpálit olej, přidáme cibulku, necháme zesklovatět, zasypeme moukou a zamícháme.
- Pak přilijeme trochu vody, rozmícháme, přidáme vývar s cizrnou, nastrouhaný brambor a mrkve, rajčata, tymián, bazalku, prolisovaný česnek, cukr a dáme vařit.
- Vaříme 25-30 minut za občasného míchání. Polévka je dobrá čerstvá, ale je lepší, když se nechá rozležet do druhého dne.