Dýňová polévka s batáty

Porce: 2 porce
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1/2 ks
Batát
1 ks
Šalotka
1 ks
Zeleninový vývar
250 ml
Sůl
dle chuti
Olivový olej
1 lžíce

Postup

Dýňová polévka s batáty má sladší příchuť a v zimním období krásně zahřeje i zasytí. Vhodná je i pro vegany a vegetariány a příprava zabere pouhých 15 min. Zahřejte se na těle i duši výbornou polévkou z naší kuchyně.

Postup:

Dýni omyjeme a nakrájíme na kousky.

Batát oloupeme a nakrájíme na kousky.

Šalotku orestujeme na olivovém oleji, přidáme batát a dýni a také orestujeme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí.

Poté odstavíme a rozmixujeme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks