Bramborová polévka se špenátem

Porce: 6
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
2 kusy
Řepkový olej
2 lžíce
Mrkev
200 g
Celer
200 g
Brambory
500 g
Mražený špenát
400 g
Zeleninový vývar
Kmín
1 lžička
Majoránka
3 lžičky
Sušený česnek
3 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Listová petržel
dle chuti

Postup

Nakrájíme si cibuli nahrubo a v hrnci zlehka orestujeme na menším množství řepkového oleje.

Cibuli následně zaprášíme moukou, která poslouží k zahuštění.

Do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, celer a také mírně orestujeme. Bez problému můžeme použít i mraženou a předkrájenou směs celeru a mrkve.

Následně přidáme mražený špenát, kmín, majoránku, sušený česnek, sůl, pepř a zalijeme zeleninovým vývarem. S kořením nešetříme, je zdravé a dodá polévce výbornou intenzivní chuť.

Necháme cca 20 minut provařit a mezitím si nakrájíme brambory na kostičky. Brambory neloupeme, slupka je zdravá, plná vitamínů a minerálů.

Brambory přidáme do polévky a vaříme cca 20 minut, dokud nezměknou.

Polévku na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí.

Podáváme posypané čerstvou listovou petrželí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce