Levandulový sirup

Porce: 5,5 l
Doba příravy: 30min + 24hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sušená levandule
400 g
Voda
4 litry
Citróny
4 ks
Cukr
4 kg
Kyselina citrónová
4 - 5 lžiček

Postup

Levandulový sirup v létě krásně osvěží, může sloužit jako šťáva a v zimě pomůže s podrážděným žaludkem či nechutenstvím. Vyzkoušejte recept z naší kuchyně a připravte si výbornou domácí levandulovou šťávu či sirup.

Postup:

Do hrnce dáme vodu, omyté a na plátky nakrájené citróny, květy levandule, přivedeme k varu a cca 15 minut povaříme.

Pak sundáme z ohně a necháme přikryté v chladnější místnosti 24 hodin louhovat.

Druhý den scedíme přes plátýnko do druhého hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou, pořádně promícháme, a ještě horké plníme do skleněných lahví.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a nedostal se k němu vzduch.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks