Nakrájíme si cibuli nahrubo a v hrnci zlehka orestujeme na menším množství řepkového oleje.
Cibuli následně zaprášíme moukou, která poslouží k zahuštění.
Do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, kořenovou petržel a také mírně orestujeme. Bez problému můžeme použít i mraženou a předkrájenou směs kořenové petržele a mrkve.
Následně přidáme sladkou papriku, kmín, majoránku, sušený česnek, sůl, pepř a zalijeme zeleninovým vývarem. S kořením nešetříme, je zdravé a dodá polévce výbornou intenzivní chuť.
Necháme cca 20 minut provařit a mezitím si nakrájíme brambory na kostičky. Brambory neloupeme, slupka je zdravá, plná vitamínů, minerálů, vlákniny a loupání brambor je navíc docela otrava, tudíž výhra na všech stranách.
Brambory přidáme do polévky a vaříme cca 20 minut, dokud nezměknou.
Polévku na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí.
Podáváme posypané čerstvou listovou petrželí.