Zdravá gulášová polévka s bramborami

Porce: 6
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
2 kusy
Mouka
1 lžíce
Řepkový olej
2 lžíce
Mrkev
150 g
Kořenová Petržel
150 g
Sladká paprika
30 g
Kmín
2 lžičky
Majoránka
15 g
Sušený česnek
15 g
Sůl
dle chutí
Pepř
dle chuti
Zeleninový vývar
Brambory
750 g
Čerstvá petržel
dle chuti

Postup

Nakrájíme si cibuli nahrubo a v hrnci zlehka orestujeme na menším množství řepkového oleje.

Cibuli následně zaprášíme moukou, která poslouží k zahuštění.

Do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, kořenovou petržel a také mírně orestujeme. Bez problému můžeme použít i mraženou a předkrájenou směs kořenové petržele a mrkve.

Následně přidáme sladkou papriku, kmín, majoránku, sušený česnek, sůl, pepř a zalijeme zeleninovým vývarem. S kořením nešetříme, je zdravé a dodá polévce výbornou intenzivní chuť.

Necháme cca 20 minut provařit a mezitím si nakrájíme brambory na kostičky. Brambory neloupeme, slupka je zdravá, plná vitamínů, minerálů, vlákniny a loupání brambor je navíc docela otrava, tudíž výhra na všech stranách.

Brambory přidáme do polévky a vaříme cca 20 minut, dokud nezměknou.

Polévku na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí.

Podáváme posypané čerstvou listovou petrželí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Cuketová roláda

Cuketová roláda

Slané pečivo, Ostatní
60 min.
20 ks
Fotografie: pomazánka z lilku

Pomazánka z lilku

Ostatní
90 min .
5 - 6 krajíců chleba
Fotografie: Lasagne z lilku a cukety

Lasagne z lilku a cukety

Bez lepku, Ostatní
120 min.
6 porcí
Fotografie: Tortilla s žampióny a zeleninou

Tortilla plněná žampióny a zeleninou

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
2 porce
Fotografie: mrkvová polévka

Mrkvová polévka s vločkami

Polévky
20 min.
2 porce