Salát se zelenými fazolkami

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ingredience na salát:
Mražené zelené fazolky
350g
Cherry rajčátka
100 g
Cibule červená
1 ks
Mozzarella
1 ks
Polníček
1 svazek
Na zálivku:
Olivový olej
4 lžíce
Ocet
1 - 2 lžíce
Česnek
2 - 3 stroužky
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Bílé víno
60 ml
Pepř
špetka

Postup

Vyzkoušejte lehce pikantní a maximálně osvěžující a zdravý salát se zelenými fazolkami. Příprava zabere necelou hodinku a pochutná si celá rodina.

Příprava:

Fazolky uvaříme ve vodě s trochou soli 10 – 12 minut, scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme nadrobno cibulku, opláchneme rajčátka a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu rozkrojíme na 4 díly, ty nakrájíme na slabé plátky, polníček opláchneme a necháme okapat.

Takto připravené suroviny dáme do větší mísy a lehce promícháme.

Na zálivku si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, necháme zpěnit, a pak hned přilijeme víno, ocet, cukr, zamícháme, dochutíme solí a pepřem, sundáme z ohně, a ještě teplou zálivku nalijeme na salát a promícháme. Salát má díky zálivce lehce pikantní chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l