Vyzkoušejte lehce pikantní a maximálně osvěžující a zdravý salát se zelenými fazolkami. Příprava zabere necelou hodinku a pochutná si celá rodina.
Příprava:
Fazolky uvaříme ve vodě s trochou soli 10 – 12 minut, scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme nadrobno cibulku, opláchneme rajčátka a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu rozkrojíme na 4 díly, ty nakrájíme na slabé plátky, polníček opláchneme a necháme okapat.
Takto připravené suroviny dáme do větší mísy a lehce promícháme.
Na zálivku si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, necháme zpěnit, a pak hned přilijeme víno, ocet, cukr, zamícháme, dochutíme solí a pepřem, sundáme z ohně, a ještě teplou zálivku nalijeme na salát a promícháme. Salát má díky zálivce lehce pikantní chuť.