Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.