Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.