Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zdravé recepty

Zelené smoothie s mangem a ananasem

Zelené smoothie s mangem a ananasem

Nápoje, Veganské
5 min.
2
Rýžové nudle s křupavou čínskou brokolicí a masem

Rýžové nudle s křupavou čínskou brokolicí a masem

Maso, Těstoviny a rýže
40 min.
2
Cizrnové chipsy

Cizrnové chipsy

Luštěniny, Veganské
35 min.
3
Smoothie z hrušky, zázvoru a jablka

Smoothie z hrušky, zázvoru a jablka

Nápoje, Veganské
10 min.
2
Zdravá bomba ze zázvoru

Zdravá bomba ze zázvoru

Nápoje, Veganské
20 min.
2