Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: cuketové muffiny

Cuketové muffiny

Ostatní, Bez laktózy, Slané pečivo
15 min.
8 ks
Fotografie: maková buchta se švestkami

Maková buchta se švestkami

Sladké
20 min.
10 ks
Foto: smetanová pórková polévka

Smetanová pórková polévka

Polévky
15 min.
2 poce
Fotografie: malinové smoothie

Malinové smoothie

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
5 min.
1 porce
Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks