Polévka z červené čočky s květákem a jarní cibulkou

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Mrkev
100 g
Celer
100 g
Řepkový olej
2 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Petržel
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Červená čočka
300 g
Květák
300 g
Jarní cibulka
1 svazek
Ovesné mléko
250 ml

Postup

Cibuli, mrkev, celer a česnek si nakrájíme najemno. Vložíme do hrnce a na řepkovém oleji mírně orestujeme.

Přidáme kurkumu, kmín, sušenou petržel a ještě za stálého míchání mírně orestujeme, dokud se koření krásně nerozvoní.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, květák nakrájený na růžičky a nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

Vše zalijeme ovesným mlékem a vodou. Následně vaříme cca 20 minut, dokud čočka dostatečně nezměkne.

Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks
Fotografie: Chia pudink s banánem a mandarinkou

Chia pudink s banánem a mandarinkou

Bez lepku, Sladké, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod
3
Foto: Dort se švestkami a mákem bez lepku

Dort se švestkami a mákem bez lepku

Bez lepku, Sladké
120 min.
12 ks
Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Sladké
55 min.
8 ks