Ostružinovo-malinový chia pudink

Porce: 3 porce
Doba příravy: 12 hod. + 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Chia semínka
1/3 hrnku
Mléko Alpro - kokos, mandle
1 hrnek
Med
1-2 polévkové lžíce
Vanilkový extrakt
1/2 lžičky
Ostružiny a maliny
250 g
Ostružiny a maliny na ozdobu
pár kousků
Mletá skořice
1 lžička

Postup

Chia semínka dáme do misky, zalijeme ochuceným mlékem, přidáme ½ lžičky skořice, 1-2 lžíce medu (záleží, jak hodně chceme pudink sladký), pořádně promícháme, přikryjeme pokličkou nebo talířkem a dáme do lednice odležet do druhého dne.

Druhý den si připravíme 3 skleničky nebo misky na pudink. Směs ostružin a malin dáme do kastrůlku, přidáme skořici, případně trošku vody (pokud je ovoce mražené, tak vodu nepřidáváme) a cca 25 minut dusíme ovoce pod pokličkou za občasného míchání, dokud se voda neodpaří.

Ke konci přidáme cukr vanilin nebo vanilkový extrakt. Větší část rozvařeného ovoce dáme na dno mističek (trochu si necháme na ozdobu pudinku), na směs ovoce navrstvíme chia pudink a ozdobíme zbylou částí rozvařené směsi a ovocem, které jsme si nechali na ozdobu. Můžeme ozdobit i lístečky máty. Podáváme chlazené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce