Čočkový salát s červenou řepou a celerem

Porce: 4 - 5 porcí
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Zelená čočka
250 g
Řepa
1 větší
Celer
150 g
Červené cibulky
2 ks
Sušený nebo čerstvý rozmarýn
1 lžíce
Pepř, sůl
Podle chuti
Dresink:
Bílý jogurt Hollandia bez laktózy
1 ks
Citrónová šťáva
2 lžíce
Olivový olej
3 lžíce
Hořčice
1 lžíce
Sůl
Podle chuti

Postup

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka (trochu soli přidáváme až ke konci vaření). Po uvaření slijeme zbytek vody a necháme vychladnout.

Mezitím si v menší misce smícháme suroviny na dresink.

Červenou řepu rovněž uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno, celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

Vše smícháme ve větší misce, ochutíme mletým pepřem, trochou soli, rozmarýnem, zalijeme připraveným dresinkem a promícháme.

Můžeme ozdobit nastrouhaným celerem nebo slunečnicovými semínky.

Čočkový salát s červenou řepou a celerem je na světě, dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks