Cizrnová buchta s borůvkami

Porce: 12 ks
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna
240 g
Banán
1 ks
Jablko
1 ks
Vejce
3 ks
Špaldová celozrnná mouka
100 g
Prášek do pečiva
1 lžička
Med
2 lžíce
Borůvky
125 g

Postup

Cizrnová buchta s borůvkami zachutná malým i velkým strávníkům. Chutná skvěle a příprava nezabere déle než hodinku i s pečením.

Postup:

Cizrnu propláchneme, rozmixujeme s banánem a jablkem.

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vejce a promícháme se směsí z cizrny, jablek a banánu.

Dosladíme medem.

Těsto nalijeme do formy 20x20cm vyložené pečicím papírem.

Posypeme borůvkami a dáme péct na 180 stupňů Celsia (cca 25 minut).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks