Cizrnová buchta s borůvkami

Porce: 12 ks
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna
240 g
Banán
1 ks
Jablko
1 ks
Vejce
3 ks
Špaldová celozrnná mouka
100 g
Prášek do pečiva
1 lžička
Med
2 lžíce
Borůvky
125 g

Postup

Cizrnová buchta s borůvkami zachutná malým i velkým strávníkům. Chutná skvěle a příprava nezabere déle než hodinku i s pečením.

Postup:

Cizrnu propláchneme, rozmixujeme s banánem a jablkem.

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vejce a promícháme se směsí z cizrny, jablek a banánu.

Dosladíme medem.

Těsto nalijeme do formy 20x20cm vyložené pečícím papírem.

Posypeme borůvkami a dáme péct na 180 stupňů Celsia (cca 25 minut).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce