Čočkový salát s červenou řepou a celerem

Porce: 4 - 5 porcí
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Zelená čočka
250 g
Řepa
1 větší
Celer
150 g
Červené cibulky
2 ks
Sušený nebo čerstvý rozmarýn
1 lžíce
Pepř, sůl
Podle chuti
Dresink:
Bílý jogurt Hollandia bez laktózy
1 ks
Citrónová šťáva
2 lžíce
Olivový olej
3 lžíce
Hořčice
1 lžíce
Sůl
Podle chuti

Postup

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka (trochu soli přidáváme až ke konci vaření). Po uvaření slijeme zbytek vody a necháme vychladnout.

Mezitím si v menší misce smícháme suroviny na dresink.

Červenou řepu rovněž uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno, celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

Vše smícháme ve větší misce, ochutíme mletým pepřem, trochou soli, rozmarýnem, zalijeme připraveným dresinkem a promícháme.

Můžeme ozdobit nastrouhaným celerem nebo slunečnicovými semínky.

Čočkový salát s červenou řepou a celerem je na světě, dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks