Zdravá gulášová polévka s bramborami

Porce: 6
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
2 kusy
Mouka
1 lžíce
Řepkový olej
2 lžíce
Mrkev
150 g
Kořenová Petržel
150 g
Sladká paprika
30 g
Kmín
2 lžičky
Majoránka
15 g
Sušený česnek
15 g
Sůl
dle chutí
Pepř
dle chuti
Zeleninový vývar
Brambory
750 g
Čerstvá petržel
dle chuti

Postup

Nakrájíme si cibuli nahrubo a v hrnci zlehka orestujeme na menším množství řepkového oleje.

Cibuli následně zaprášíme moukou, která poslouží k zahuštění.

Do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, kořenovou petržel a také mírně orestujeme. Bez problému můžeme použít i mraženou a předkrájenou směs kořenové petržele a mrkve.

Následně přidáme sladkou papriku, kmín, majoránku, sušený česnek, sůl, pepř a zalijeme zeleninovým vývarem. S kořením nešetříme, je zdravé a dodá polévce výbornou intenzivní chuť.

Necháme cca 20 minut provařit a mezitím si nakrájíme brambory na kostičky. Brambory neloupeme, slupka je zdravá, plná vitamínů, minerálů, vlákniny a loupání brambor je navíc docela otrava, tudíž výhra na všech stranách.

Brambory přidáme do polévky a vaříme cca 20 minut, dokud nezměknou.

Polévku na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí.

Podáváme posypané čerstvou listovou petrželí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks