Salát s pečeným lilkem

Porce: 1 porce
Doba příravy: 30 min

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Cherry rajčátka
10 ks
Olivový olej
Na pokapání
Balkánský sýr nebo tofu
Na ozdobu
Bazalka a sůl
Podle chuti

Postup

Lilek nakrájíme a osolíme a necháme, „vypotit“.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia.

Lilek spolu s cherry rajčaty dáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem, necháme péct asi 20 minut.

Po upečení promícháme v misce s nasekanou bazalkou, ozdobíme kostičkami balkánského sýru – vegani mohou nahradit jiným veganským sýrem, nebo tofu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce