Quiche s hráškem a brambory

Porce: 8 ks
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Zakysaná smetana francouzského typu nebo ricotta
1 ks
Vejce
10 ks
Hrášek
200 g
Jarní cibulka
3 ks
Cherry rajčátka
100 g
Strouhaný uzený sýr
50 g
Brambory
6 ks
Olivový olej
2 lžíce
Sůl, pepř
Podle chuti

Postup

Připravte si doma francouzskou tradiční lahůdku, slaný koláč Quiche. Díky své variabilitě a bohaté chuti si quiche získal oblibu po celém světě. Vhodný je jak na snídani, tak na oběd nebo večeři.

Příprava:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Poté oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.

Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka a spolu s brambory a hráškem restujeme 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem.

Pánev nebo hrnec by měla mít vyšší okraj a měla by být vhodná k zapékání v troubě.

Vejce si rozklepneme do vyšší mísy, osolíme, opepříme a ručním šlehačem trochu našleháme. Ke konci přimícháme zakysanou smetanu (sýr), sůl, pepř.

Našlehanou vaječnou směs nalijeme na zeleninu, promícháme a na mírném plamenu necháme ještě opékat 5 minut.

Cherry rajčátka nakrájíme na kolečka, ozdobíme jím quiche a posypeme strouhaným sýrem. Poté dáme zapéct do trouby na cca 20-30 minut při 180 stupních Celsia. Chuť je po hrášku, uzeném sýru a bramborách, doplněná rajčátky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce