Květákový mozeček

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malý květák
1 kus
Vejce
5 kusů
Cibule
1 kus
Sůl, kmín
dle chuti

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do osolené vroucí vody. Do vody můžeme přidat kmín nebo bobkový list. Až bude květák měkký, tak ho scedíme. 

Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem. Dále si nakrájíme cibuli na drobné kostičky a vložíme je na rozehřátou pánev. Až bude cibule dozlatova přidáme pepř, sůl a květák. Zatím si rozšleháme vejce a do nich přidáme trochu mléka ať jsou vejce více nadýchané. Po 2 minutách přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání budeme vařit zhruba 5 minut. 

Konzistence se může lišit, pokud máte raději pořádně udělané, tak vařte o trochu déle. 

Hotový pokrm se servíruje s pažitkou a k němu lze podat pečené nebo šťouchané brambory. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks