Květákový mozeček

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Reklama

Ingredience

Malý květák
1 kus
Vejce
5 kusů
Cibule
1 kus
Sůl, kmín
dle chuti

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do osolené vroucí vody. Do vody můžeme přidat kmín nebo bobkový list. Až bude květák měkký, tak ho scedíme. 

Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem. Dále si nakrájíme cibuli na drobné kostičky a vložíme je na rozehřátou pánev. Až bude cibule dozlatova přidáme pepř, sůl a květák. Zatím si rozšleháme vejce a do nich přidáme trochu mléka ať jsou vejce více nadýchané. Po 2 minutách přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání budeme vařit zhruba 5 minut. 

Konzistence se může lišit, pokud máte raději pořádně udělané, tak vařte o trochu déle. 

Hotový pokrm se servíruje s pažitkou a k němu lze podat pečené nebo šťouchané brambory. 

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Toasty s avokádem a rukolou

Toasty s avokádem a rukolou

Bez laktózy, Ostatní
30 min.
6 - 8 ks
Fotografie: Bezlepkové listové těsto s tvarohem

Bezlepkové listové těsto s tvarohem

Bez lepku, Ostatní
90 min.
2
Fotografie: Zapečený mix se zeleninou a sýrem

Zapečený mix se zeleninou a sýrem

Bez lepku, Ostatní
90 min.
20 ks
Fotografie: Krémové smothie s avokádem

Krémové smoothie s avokádem

Nápoje
30 min
2
Fotografie: Pohankový Kuba

Pohankový Kuba

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
80 min.
4 - 5

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.