Květákový mozeček

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malý květák
1 kus
Vejce
5 kusů
Cibule
1 kus
Sůl, kmín
dle chuti

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do osolené vroucí vody. Do vody můžeme přidat kmín nebo bobkový list. Až bude květák měkký, tak ho scedíme. 

Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem. Dále si nakrájíme cibuli na drobné kostičky a vložíme je na rozehřátou pánev. Až bude cibule dozlatova přidáme pepř, sůl a květák. Zatím si rozšleháme vejce a do nich přidáme trochu mléka ať jsou vejce více nadýchané. Po 2 minutách přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání budeme vařit zhruba 5 minut. 

Konzistence se může lišit, pokud máte raději pořádně udělané, tak vařte o trochu déle. 

Hotový pokrm se servíruje s pažitkou a k němu lze podat pečené nebo šťouchané brambory. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce