Krémová polévka z bílého chřestu

Porce: 3 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bílý chřest
250 g
Šlehačka
250 ml
Sušený medvědí česnek
1 hrst
Smetanový sýr na mazání
50 g
Zeleninový vývar
1 litr
Citronová šťáva
2 lžičky
Sůl a pepř
Podle chuti
Máslo
50 g

Postup

Krémová polévka z bílého chřestu zahřeje i zachutná.  Chuť je po chřestu, medvědím česneku doplněná smetanou a sýrem. Chřest obsahuje mnoho zdravých látek, vitamínů a minerálů a medvědí česnek dodá pikantní chuť, kterou zjemní smetana a sýr. Můžeme podávat s čerstvě nakrájenou cibulkou nebo jen s krutony. Dobrou chuť.

Příprava:

z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, škrabkou ho pořádně oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které pak dáme do horkého vývaru vařit.

Po cca 5 minutách přisypeme medvědí česnek, přidáme sýr a vaříme dalších cca 5 minut.

Ke konci vaření přilijeme šlehačku, sundáme z ohně, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Nakonec přidáme na plátky nakrájené máslo, necháme rozpustit a lehce zamícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce