Krémová mrkvová polévka

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mrkev
4 ks
Brambor
1 ks
Zeleninový vývar
1 litr
Cibule
1 ks
Zázvor
malý kousek
Zakysaná nebo sójová smetana
1 ks
Sůl, pepř
podle chuti
Olivový olej
podle potřeby

Postup

Krémová mrkvová polévka vhodná i pro vegany a vegetariány. Stačí nahradit zakysanou smetanu sójovou smetanou. Rychlá příprava – dokonalá chuť!

Příprava:

Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem.

Zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přidáme nastrouhaný zázvor, přiklopíme pokličkou a necháme vařit asi 10-15 minut, než mrkev změkne.

Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme.

Na talíři můžeme před podáváním ozdobit slabými proužky mrkve.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks