Krémová mrkvová polévka

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mrkev
4 ks
Brambor
1 ks
Zeleninový vývar
1 litr
Cibule
1 ks
Zázvor
malý kousek
Zakysaná nebo sójová smetana
1 ks
Sůl, pepř
podle chuti
Olivový olej
podle potřeby

Postup

Krémová mrkvová polévka vhodná i pro vegany a vegetariány. Stačí nahradit zakysanou smetanu sójovou smetanou. Rychlá příprava – dokonalá chuť!

Příprava:

Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem.

Zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přidáme nastrouhaný zázvor, přiklopíme pokličkou a necháme vařit asi 10-15 minut, než mrkev změkne.

Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme.

Na talíři můžeme před podáváním ozdobit slabými proužky mrkve.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l