Bramboračka babičky Janičky

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
8 ks
Zeleninová směs na polévku (zmražená nebo čerstvá)
1 balení
Sušené houby
1 hrst
Koření Podravka
1/2 lžičky
Rostlinný tuk
20 g
Libeček
Dle chuti

Postup

Bramboračka babičky Janičky je prověřená lety. Výborná zdravá polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Dobrou chuť.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, opláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou.

Přidáme houby, zeleninový bujón a dáme vařit.

Vaříme cca 20 minut, pak přidáme zeleninu do polévky, ochutíme kořením a vaříme cca dalších 15 minut, než změknou brambory a uvaří se zelenina.

Můžeme přidat i čerstvý nakrájený nebo sušený libeček.

Když jsou brambory dostatečně měkké, tak přilijeme jíšku. Promícháme a 3 minutky povaříme.

Jíšku připravíme rozehřátím cca 20 g rostlinného tuku v kastrůlku, přisypeme vrchovatou lžíci hladké nebo rýžové mouky, za stálého míchání chvíli restujeme, a pak za stálého míchání metličkou nebo vidličkou přiléváme trochu studené vody a mícháme, aby nevznikly hrudky.

Jíškou pak zahustíme polévku.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: křupavá brokolice se žampiony

Křupavá brokolice se žampiony

Vegetariánské, Bez lepku, Ostatní
45 min.
3 porce
Recepty: Zapečený květák s pestem

Zapečený květák s pestem

Ostatní, Bez lepku
35 min.
10 porcí
Fotografie: Zelený salát

Zelený salát s kešu

Saláty, Veganské, Vegetariánské
30 min.
4 porce
Fotografie: Bramborové muffiny bez lepku

Bramborové muffiny bez lepku

Bez lepku
60 min.
12 ks
Fotografie: Těstoviny s žampiony a špenátem

Těstoviny s žampiony a špenátem

Těstoviny a rýže
50 min.
3 porce