Batáty s česneko-bazalkovým dipem a fazolemi

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Reklama

Ingredience

Batát
2 kusy
Vařené fazole
400 g
Gouda
100 g
Tvaroh
250 g
Lučina
100 g
Česnek
2 stroužky
Sušená bazalka
2 lžičky
Pažitka
dle chuti
Sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Poté si rozkrojíme batáty, obalíme je do alobalu, vložíme je na pečící papír a dáme je do trouby (na 20-30 minut, dle chuti).

Mezitím si připravíme česneko-bazalkový dip. Do mísy vložíme tvaroh a lučinu, které vidličkou rozmačkáme. Dále vložíme bylinky, česnek, koření a znovu zamícháme a dip je hotov.

Připravíme si talíř na který dáme upečenou batátu. Vnitřek batáty si vydlabeme a smícháme ho s fazolemi. Nakonec na fazole vložíme dip a ten posypeme sýrem.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.