Batáty s česneko-bazalkovým dipem a fazolemi

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Batát
2 kusy
Vařené fazole
400 g
Gouda
100 g
Tvaroh
250 g
Lučina
100 g
Česnek
2 stroužky
Sušená bazalka
2 lžičky
Pažitka
dle chuti
Sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Poté si rozkrojíme batáty, obalíme je do alobalu, vložíme je na pečící papír a dáme je do trouby (na 20-30 minut, dle chuti).

Mezitím si připravíme česneko-bazalkový dip. Do mísy vložíme tvaroh a lučinu, které vidličkou rozmačkáme. Dále vložíme bylinky, česnek, koření a znovu zamícháme a dip je hotov.

Připravíme si talíř na který dáme upečenou batátu. Vnitřek batáty si vydlabeme a smícháme ho s fazolemi. Nakonec na fazole vložíme dip a ten posypeme sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks