Batáty s česneko-bazalkovým dipem a fazolemi

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Batát
2 kusy
Vařené fazole
400 g
Gouda
100 g
Tvaroh
250 g
Lučina
100 g
Česnek
2 stroužky
Sušená bazalka
2 lžičky
Pažitka
dle chuti
Sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Poté si rozkrojíme batáty, obalíme je do alobalu, vložíme je na pečicí papír a dáme je do trouby (na 20-30 minut, dle chuti).

Mezitím si připravíme česneko-bazalkový dip. Do mísy vložíme tvaroh a lučinu, které vidličkou rozmačkáme. Dále vložíme bylinky, česnek, koření a znovu zamícháme a dip je hotov.

Připravíme si talíř na který dáme upečenou batátu. Vnitřek batáty si vydlabeme a smícháme ho s fazolemi. Nakonec na fazole vložíme dip a ten posypeme sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks