Máte rádi domácí pečivo a k němu křupavou zeleninku? Pak tu pro vás máme vynikající špaldové houstičky zdobené semínky podle chuti se zeleninovým salátem a kuřecím masem. Pokud jste vegetariáni, maso vynechte a nahraďte třeba tofu nebo sójovými kousky.
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek – půlka droždí, lžička cukru, lžička mouky – promícháme a cca 15 minut necháme odležet.
V míse smícháme 500 g mouky, kvásek, sůl a asi 250 ml vody, přidáme semínka, těsto zpracujeme a necháme kynout asi hodinu na teple.
Pečeme v troubě na 175 °C cca 40 min.
Jak připravit salát:
Zeleninu a ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a smícháme. Kuřecí maso, tofu či sójové kousky orestujeme na olivovém oleji cca 3 min z každé strany a přidáme k salátu.
Přejeme dobrou chuť!