Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bulgur
3/4 hrnku
Červená cibule
1 ks
Rukola
125 g
Sýr (veganský či balkán)
120 g
Cherry rajčátka
500 g
Zálivka:
Vinný bílý ocet
2 polévkové lžíce
Olivový olej
6 polévkových lžic
Francouzská hořčice
1 lžička
Pepř a sůl
podle chuti
Datlový sirup či med
1 lžíčka

Postup

Výborný, osvěžující a trochu nakyslý vrstvený salát z bulguru a rukoly. Chuť salátu je po rajčatech, rukole, sýru a nakyslé zálivce.

Příprava:

Bulgur vsypeme do hrnce, přidáme půlku oloupané cibule, zalijeme studenou vodou (cca 5 cm nad bulgur).

Přivedeme k varu a cca 5 minut povaříme na mírném plameni. Poté sundáme z ohně a necháme ještě cca 15 minut zakryté stát.

Pak vyndáme cibuli a scedíme vodu, pokud ještě nějaká zůstala. Rajčátka opláchneme a nakrájíme na kolečka, rukolu propláchneme, sýr nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky.

Na zálivku smícháme v misce ocet s hořčicí a medem, přilijeme olej a najemno nakrájenou půlku cibule. Dochutíme pepřem a případně solí, polovinu zálivky nalijeme na vlažný bulgur, promícháme a necháme vychladnout.

Do větší skleněné nebo keramické mísy dáme na dno polovinu rukoly, na ní polovinu bulguru, poklademe polovinou nakrájených rajčat a půlkou sýra. Postup znovu zopakujeme, nakonec zalijeme zbylou zálivkou. Přikryjeme a dáme do lednice rozležet na 1-2 hod.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce