Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bulgur
3/4 hrnku
Červená cibule
1 ks
Rukola
125 g
Sýr (veganský či balkán)
120 g
Cherry rajčátka
500 g
Zálivka:
Vinný bílý ocet
2 polévkové lžíce
Olivový olej
6 polévkových lžic
Francouzská hořčice
1 lžička
Pepř a sůl
podle chuti
Datlový sirup či med
1 lžíčka

Postup

Výborný, osvěžující a trochu nakyslý vrstvený salát z bulguru a rukoly. Chuť salátu je po rajčatech, rukole, sýru a nakyslé zálivce.

Příprava:

Bulgur vsypeme do hrnce, přidáme půlku oloupané cibule, zalijeme studenou vodou (cca 5 cm nad bulgur).

Přivedeme k varu a cca 5 minut povaříme na mírném plameni. Poté sundáme z ohně a necháme ještě cca 15 minut zakryté stát.

Pak vyndáme cibuli a scedíme vodu, pokud ještě nějaká zůstala. Rajčátka opláchneme a nakrájíme na kolečka, rukolu propláchneme, sýr nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky.

Na zálivku smícháme v misce ocet s hořčicí a medem, přilijeme olej a najemno nakrájenou půlku cibule. Dochutíme pepřem a případně solí, polovinu zálivky nalijeme na vlažný bulgur, promícháme a necháme vychladnout.

Do větší skleněné nebo keramické mísy dáme na dno polovinu rukoly, na ní polovinu bulguru, poklademe polovinou nakrájených rajčat a půlkou sýra. Postup znovu zopakujeme, nakonec zalijeme zbylou zálivkou. Přikryjeme a dáme do lednice rozležet na 1-2 hod.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce