Sójové maso po Katalánsku

Porce: 3 porce
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové nudličky - kostky
1 balení
Zeleninový bujón
1 ks
Olivový olej
3 - 4 lžíce
Uzené tofu
200 g
Červené víno
3 dcl
Rajčatový protlak
4 - 5 lžic
Brambory
4 ks
Pepř, sůl
Podle chuti

Postup

Do hrnce si nalijeme 1 l vody, přidáme bujón a přivedeme k varu. Poté vsypeme sójové maso a vaříme cca 20 minut.

Po uvaření hned nesléváme, ale necháme ještě 20 minut odstát.

Maso přecedíme, částečně vymačkáme, dáme do misky a slitou vodu si necháme stranou.

V hrnci s nepřilnavým povrchem si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájené tofu, sójové maso a cca 5 minut restujeme.

Přilijeme víno, rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vložíme je ke směsi.

Dle potřeby přilijeme i slitou vodu z masa a společně dusíme do měkka.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks