Salát z vařené zeleniny v páře a ledového salátu

Porce: 4 - 5 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny na salát:
Brokolice
1 ks
Mrkev
3 ks
Středně velká cibule
3 ks
Červená paprika
2 - 3 ks
Ledový salát
1 - 2
Ingredience na zálivku:
Olivový olej
7 lžic
Hořčice
2 polévkové lžíce
Med či rostlinné sladidlo pro vegany
1 - 1 a 1/2 lžíce
Citronová šťáva
3 lžíce
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Zeleninu oloupeme, očistíme, brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky.

Do napařovacího hrnce si dáme vodu, přidáme sůl a přivedeme k varu.

Poté začneme vkládat připravenou zeleninu.

Nejdříve uvaříme cibuli v celku, po 10 minutách přidáme mrkve a papriky a za dalších 5 minut přidáme brokolici a vaříme ještě 5-7 minut.

Zeleninu necháme vychladnout. Mezitím si opláchneme salát, rozkrájíme na menší kousky a dáme do větší mísy.

V menší misce si zatím připravíme zálivku.

Všechny suroviny na zálivku vidličkou nebo metličkou pořádně promícháme.

Vychladlou zeleninu si nakrájíme na menší kousky (mrkev na kolečka, papriku na kostičky), přidáme do mísy k salátu, promícháme, zalijeme zálivkou, znovu promícháme, případně dochutíme a můžeme podávat.

Salát chutná po brokolici, paprice a sladkokyselé zálivce, která mu dodá zajímavou chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks