Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Mozzarella (veganská verze)
125 g
Cherry rajčátka
250 g
Zelená paprika
1 ks
Červená paprika
1 ks
Kapary
2 lžičky
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
2 lžíce
Bazalka nakrájená
2 lžíce
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku skrývá plno různých chutí, a pokud ho necháte rozležet v lednici do druhého dne, ingredience se lépe propojí a salát bude o to chutnější.

Příprava:

Z lilku odstraníme stopku a nakrájíme ho i se slupkou na kostky.

Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a pořádně promícháme.

Troubu si předehřejeme na 190 °C, lilek dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě 20 minut.

Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme je na menší kousky, cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme napůl, dáme je do mísy, přidáme nakrájenou bazalku, kapary a vinný ocet. Vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.

Mozzarellu rozkrájíme na malé kousky, přidáme k zelenině, a nakonec vmícháme vychladlý upečený lilek.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce