Polévka s artyčoky

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Artyčoky
4 ks
Brambory
4 ks
Cibule
1 ks
Cuketa
1 menší ks
Mrkev
1 ks
Petržel
1 ks
Česnek
2 stroužky
Čerstvý libeček
1 ks
Olivový olej
1 polévková lžíce
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Polévka s artyčoky je svěží, chutná po bramborech, kořenové zelenině a libečku s česnekem.

Příprava:

Z artyčoků vykrájíme srdíčka, která hned dáme do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezačala černat.

Cibuli, petržel, cuketu, mrkev, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a chvíli restujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem.

Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme cca 1 l studené vody a dáme vařit.

Vaříme 10 minut a následně přidáme na kostičky nakrájená srdíčka artyčoků, osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut.

Ke konci varu přidáme nakrájený libeček.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce