Pikantní sójové kostky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové kostky či nudličky
1 balení
Zeleninový bujón
1 ks
Hořčice
2 lžíce
Kečup
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Cibule
1 větší kus
Zakysaná smetana pro vegany
250 ml
Kyselé okurky
3 - 4 ks
Pepř a sůl
Dle chuti

Postup

Pro milovníky pikantních jídel a sóji jsme připravili recept na pikantní sójové kostky. Chuť je sladkokyselá a lehce pikantní. Dobrou chuť!

Postup:

Sójové kostky dáme vařit do 1 l vody se zeleninovým bujónem na 20 minut, po uvaření necháme ještě 20 minut přikryté pokličkou odstát.

Poté slijeme, trochu vymačkáme vodu a necháme si ji na straně.

Kostky dáme do mísy, přidáme hořčici a promícháme.

Takto připravené je opečeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, kečup, nakrájené okurky, opepříme, zalijeme slitou vodou ze sójových kostek a za občasného míchání dusíme cca 5–7 minut.

Dochutíme solí, smícháme smetanu a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotorafie: Jogurotovo ovesná miska s čekankovým sirupem a cottage sýrem

Jogurtovo ovesná miska s čekankovým sirupem

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Topinková směs z chřestu a avokáda

Směs na topinky z chřestu a avokáda

Vegetariánské, Ostatní
45 min.
3 porce
Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce