Levandulový sirup

Porce: 5,5 l
Doba příravy: 30min + 24hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sušená levandule
400 g
Voda
4 litry
Citróny
4 ks
Cukr
4 kg
Kyselina citrónová
4 - 5 lžiček

Postup

Levandulový sirup v létě krásně osvěží, může sloužit jako šťáva a v zimě pomůže s podrážděným žaludkem či nechutenstvím. Vyzkoušejte recept z naší kuchyně a připravte si výbornou domácí levandulovou šťávu či sirup.

Postup:

Do hrnce dáme vodu, omyté a na plátky nakrájené citróny, květy levandule, přivedeme k varu a cca 15 minut povaříme.

Pak sundáme z ohně a necháme přikryté v chladnější místnosti 24 hodin louhovat.

Druhý den scedíme přes plátýnko do druhého hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou, pořádně promícháme, a ještě horké plníme do skleněných lahví.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a nedostal se k němu vzduch.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks