Levandulový sirup

Porce: 5,5 l
Doba příravy: 30min + 24hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sušená levandule
400 g
Voda
4 litry
Citróny
4 ks
Cukr
4 kg
Kyselina citrónová
4 - 5 lžiček

Postup

Levandulový sirup v létě krásně osvěží, může sloužit jako šťáva a v zimě pomůže s podrážděným žaludkem či nechutenstvím. Vyzkoušejte recept z naší kuchyně a připravte si výbornou domácí levandulovou šťávu či sirup.

Postup:

Do hrnce dáme vodu, omyté a na plátky nakrájené citróny, květy levandule, přivedeme k varu a cca 15 minut povaříme.

Pak sundáme z ohně a necháme přikryté v chladnější místnosti 24 hodin louhovat.

Druhý den scedíme přes plátýnko do druhého hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou, pořádně promícháme, a ještě horké plníme do skleněných lahví.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a nedostal se k němu vzduch.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks
Fotografie: špadlová pizza

Zdravá pizza ze špaldové mouky

Ostatní, Slané pečivo
45 min.
4 ks