Levandulový sirup

Porce: 5,5 l
Doba příravy: 30min + 24hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sušená levandule
400 g
Voda
4 litry
Citróny
4 ks
Cukr
4 kg
Kyselina citrónová
4 - 5 lžiček

Postup

Levandulový sirup v létě krásně osvěží, může sloužit jako šťáva a v zimě pomůže s podrážděným žaludkem či nechutenstvím. Vyzkoušejte recept z naší kuchyně a připravte si výbornou domácí levandulovou šťávu či sirup.

Postup:

Do hrnce dáme vodu, omyté a na plátky nakrájené citróny, květy levandule, přivedeme k varu a cca 15 minut povaříme.

Pak sundáme z ohně a necháme přikryté v chladnější místnosti 24 hodin louhovat.

Druhý den scedíme přes plátýnko do druhého hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou, pořádně promícháme, a ještě horké plníme do skleněných lahví.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a nedostal se k němu vzduch.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l