Klasické bezlepkové brownies

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Máslo
250 g
Hořká čokoláda
110 g
Kakao holandské
2 lžíce
Mletá rozpustná káva
1 lžička
Med
1 lžíce
Cukr
200 g
Vanilkový cukr
1 ks
Rum
1 lžíce
Sůl
1/2 lžičky
Velká vejce
4 ks
Bezlepková mouka Jizerka
65 g

Postup

Formu na dort nebo pekáč vyložíme pečicím papírem, necháme ho přesahovat i přes okraj, a dno ještě trochu pomažeme rozehřátým máslem.

Čokoládu si nakrájíme na menší kousky, dáme ji do misky a přidáme 1 lžíci kakaa, mletou kávu a med.

Máslo necháme rozpustit v kastrůlku, a ještě horké ho nalijeme na čokoládu, promícháme a necháme 3 minuty odležet.

Mezitím si ve šlehači vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a rumem. Do vyšlehané směsi zamícháme čokoládovou směs, mouku a druhou část kakaa.

Mícháme, dokud nám nevznikne hladká konzistence. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme a pečeme v troubě při 180 °C zhruba 15 minut. Pak formu s brownies vyndáme, 2x s ní bouchneme o rovné prkénko, čímž se naruší povrch těsta a sedne si.

Poté vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě 10-15 minut.

Upečené brownies necháme vychladnout ve formě. Vychladlé ho s pečicím papírem vyndáme a můžeme ho ozdobit nebo jen nakrájet a zbaštit. U nás zmizí velmi rychle.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Ostatní
15 min.
2 porce
Fotografie: Jablečný koláč z ovesných vloček

Jablečný koláč z ovesných vloček

Sladké
20 min.
8 ks
Fotografie: Datlové sušenky

Datlové sušenky

Sladké
20 min.
10 sušenek
Fotografie: Bramborový salát s kedlubnou

Bramborový salát s kedlubnou

Saláty
90 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové mini štoly s marcipánem

Bezlepkové mini štoly s marcipánem

Bez lepku, Sladké
50 min.
24 ks