Kefírová buchta bez lepku

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny těsto:
Kefír
500 ml
Vejce
2 ks
Moučkový cukr nebo Erythritol BIO
300 g
Bezlepková mouka
350 g
Olivový olej
2 dcl
Jedlá soda
2 lžičky
Prášek do pečiva bez lepku
1 lžička
Kakao
3 lžíce
Poleva:
Hera
1/2
Kakao
3 lžíce
Moučkový cukr
150 g
Rum
2 - 3 lžíce
Na posypání:
Kokos nebo ořechy
podle potřeby a chutě

Postup

Kefírová buchta bez lepku je výborná snídaně i svačina.

Postup: 

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse na hladkou hmotu, nalijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 40 minut – hlídáme a zkoušíme špejlí.

Když se těsto nechytá na špejli, tak vyndáme a dáme vychladnout.

Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku rozehřejeme za stálého míchání Heru, cukr a kakao.

Po rozpuštění přidáme do polevy rum a stáhneme z ohně.

Polevu mícháme tak dlouho, dokud nemá hladkou konzistenci a hned poté nalijeme na moučník a rozetřeme polevu po celé jeho ploše.

Můžeme posypat ještě strouhaným kokosem nebo ořechy a dáme do lednice ztuhnout.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce