Kefírová buchta bez lepku

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny těsto:
Kefír
500 ml
Vejce
2 ks
Moučkový cukr nebo Erythritol BIO
300 g
Bezlepková mouka
350 g
Olivový olej
2 dcl
Jedlá soda
2 lžičky
Prášek do pečiva bez lepku
1 lžička
Kakao
3 lžíce
Poleva:
Hera
1/2
Kakao
3 lžíce
Moučkový cukr
150 g
Rum
2 - 3 lžíce
Na posypání:
Kokos nebo ořechy
podle potřeby a chutě

Postup

Kefírová buchta bez lepku je výborná snídaně i svačina.

Postup: 

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse na hladkou hmotu, nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 40 minut – hlídáme a zkoušíme špejlí.

Když se těsto nechytá na špejli, tak vyndáme a dáme vychladnout.

Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku rozehřejeme za stálého míchání Heru, cukr a kakao.

Po rozpuštění přidáme do polevy rum a stáhneme z ohně.

Polevu mícháme tak dlouho, dokud nemá hladkou konzistenci a hned poté nalijeme na moučník a rozetřeme polevu po celé jeho ploše.

Můžeme posypat ještě strouhaným kokosem nebo ořechy a dáme do lednice ztuhnout.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks