Kefírová buchta bez lepku

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny těsto:
Kefír
500 ml
Vejce
2 ks
Moučkový cukr nebo Erythritol BIO
300 g
Bezlepková mouka
350 g
Olivový olej
2 dcl
Jedlá soda
2 lžičky
Prášek do pečiva bez lepku
1 lžička
Kakao
3 lžíce
Poleva:
Hera
1/2
Kakao
3 lžíce
Moučkový cukr
150 g
Rum
2 - 3 lžíce
Na posypání:
Kokos nebo ořechy
podle potřeby a chutě

Postup

Kefírová buchta bez lepku je výborná snídaně i svačina.

Postup: 

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse na hladkou hmotu, nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 40 minut – hlídáme a zkoušíme špejlí.

Když se těsto nechytá na špejli, tak vyndáme a dáme vychladnout.

Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku rozehřejeme za stálého míchání Heru, cukr a kakao.

Po rozpuštění přidáme do polevy rum a stáhneme z ohně.

Polevu mícháme tak dlouho, dokud nemá hladkou konzistenci a hned poté nalijeme na moučník a rozetřeme polevu po celé jeho ploše.

Můžeme posypat ještě strouhaným kokosem nebo ořechy a dáme do lednice ztuhnout.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy