Kefírová buchta bez lepku je výborná snídaně i svačina.
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse na hladkou hmotu, nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
Dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 40 minut – hlídáme a zkoušíme špejlí.
Když se těsto nechytá na špejli, tak vyndáme a dáme vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku rozehřejeme za stálého míchání Heru, cukr a kakao.
Po rozpuštění přidáme do polevy rum a stáhneme z ohně.
Polevu mícháme tak dlouho, dokud nemá hladkou konzistenci a hned poté nalijeme na moučník a rozetřeme polevu po celé jeho ploše.
Můžeme posypat ještě strouhaným kokosem nebo ořechy a dáme do lednice ztuhnout.