Celozrnné těstoviny s restovanou zeleninou a rajčatovou omáčkou

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Reklama

Ingredience

Červená cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Paprika
100 g
Rajče
2 kusy
Lilek
100 g
Cuketa
100 g
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčatové sugo
250 ml
Celozrnné těstoviny
500 g
Čerstvá bazalka
1 balení

Postup

Nejdříve si nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriku, lilek a cuketu nakrájíme na stejně velké kostičky.

Nakrájenou zeleninu dáme restovat na velkou pánev nebo do hrnce s rozehřátým olivovým olejem a přidáme také prolisovaný česnek. Restujeme alespoň 10 minut, dokud zelenina nezměkne a mírně nezhnědne.

Mezitím si ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, kterou osolíme. Do vody dáme vařit 500 g celozrnných těstovin.

Orestovanou zeleninu zalijeme rajčatovým sugem a ještě 5 až 10 minut společně provaříme.

Jakmile budeme mít špagety „al dente“, scedíme téměř všechnu vodu a špagety s malým zbytkem vody přesuneme do pánve s omáčkou z restované zeleniny. Vše důkladně promícháme a ještě pár minut společně provaříme, aby těstoviny omáčku hezky nasály.

Opláchneme si čerstvou bazalku, kterou natrháme a zamícháme do těstovin.

Vše ještě pokapeme troškou panenského olivového oleje.

Těstoviny můžeme podávat samotné nebo posypané strouhaným italským sýrem.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.