Celozrnné těstoviny s restovanou zeleninou a rajčatovou omáčkou

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Paprika
100 g
Rajče
2 kusy
Lilek
100 g
Cuketa
100 g
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčatové sugo
250 ml
Celozrnné těstoviny
500 g
Čerstvá bazalka
1 balení

Postup

Nejdříve si nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriku, lilek a cuketu nakrájíme na stejně velké kostičky.

Nakrájenou zeleninu dáme restovat na velkou pánev nebo do hrnce s rozehřátým olivovým olejem a přidáme také prolisovaný česnek. Restujeme alespoň 10 minut, dokud zelenina nezměkne a mírně nezhnědne.

Mezitím si ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, kterou osolíme. Do vody dáme vařit 500 g celozrnných těstovin.

Orestovanou zeleninu zalijeme rajčatovým sugem a ještě 5 až 10 minut společně provaříme.

Jakmile budeme mít špagety „al dente“, scedíme téměř všechnu vodu a špagety s malým zbytkem vody přesuneme do pánve s omáčkou z restované zeleniny. Vše důkladně promícháme a ještě pár minut společně provaříme, aby těstoviny omáčku hezky nasály.

Opláchneme si čerstvou bazalku, kterou natrháme a zamícháme do těstovin.

Vše ještě pokapeme troškou panenského olivového oleje.

Těstoviny můžeme podávat samotné nebo posypané strouhaným italským sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks