Celozrnné těstoviny s restovanou zeleninou a rajčatovou omáčkou

Porce: 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Paprika
100 g
Rajče
2 kusy
Lilek
100 g
Cuketa
100 g
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčatové sugo
250 ml
Celozrnné těstoviny
500 g
Čerstvá bazalka
1 balení

Postup

Nejdříve si nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriku, lilek a cuketu nakrájíme na stejně velké kostičky.

Nakrájenou zeleninu dáme restovat na velkou pánev nebo do hrnce s rozehřátým olivovým olejem a přidáme také prolisovaný česnek. Restujeme alespoň 10 minut, dokud zelenina nezměkne a mírně nezhnědne.

Mezitím si ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, kterou osolíme. Do vody dáme vařit 500 g celozrnných těstovin.

Orestovanou zeleninu zalijeme rajčatovým sugem a ještě 5 až 10 minut společně provaříme.

Jakmile budeme mít špagety „al dente“, scedíme téměř všechnu vodu a špagety s malým zbytkem vody přesuneme do pánve s omáčkou z restované zeleniny. Vše důkladně promícháme a ještě pár minut společně provaříme, aby těstoviny omáčku hezky nasály.

Opláchneme si čerstvou bazalku, kterou natrháme a zamícháme do těstovin.

Vše ještě pokapeme troškou panenského olivového oleje.

Těstoviny můžeme podávat samotné nebo posypané strouhaným italským sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks