Cizrnu s artyčoky můžeme podávat s pečivem nebo jen tak. Před podáváním můžeme každou porci lehce zakápnout olivovým olejem. Chuť je po bylinkách a zelenině.
Příprava:
Cizrnu propláchneme a namočíme den předem do vody s 1 snítkou čerstvého libečku. Druhý den přidáme kostku bujónu a cca 1 hod vaříme (dle potřeby přilijeme vodu). Mezitím si připravíme zeleninu.
Cuketu, mrkev, cibulku a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Z artyčoku vypreparujeme srdíčka a dáme je hned do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezačala černat.
Po uvaření cizrnu nesléváme, ale přidáme nakrájenou zeleninu, česnek, opláchnuté nakrájené artyčoky, osolíme a vaříme cca 20 minut.
Pak přidáme nadrobno pokrájené jehličky rozmarýnu a trochu nasekaného libečku, a ještě chvilku povaříme.