Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
1 ks
Mrkev
2 ks
Tvrdý sýr
100 g
Kysaná smetana
200 g
Citrónová šťáva
1 polévková lžíce
Čerstvá bazalka
3 - 4 snítky
Pepř a sůl
Podle potřeby

Postup

Salát z kedlubny, mrkve a sýru je osvěžující a lehký pokrm, který spojuje křupavost zeleniny s jemností sýru. Kysaná smetana dodává krémovou texturu, zatímco citrónová šťáva přináší svěží kyselost, která chuť salátu krásně oživí.

Příprava:

Mrkev a kedlubnu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a dáme do mísy. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, nasekanou čerstvou bazalku, šťávu z citrónu, smetanu a promícháme. Dochutíme trochou soli a pepře a můžeme podávat. Salát je svěží s chutí po kedlubně, sýru, mrkvi a bazalce.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Pomerančové řezy

Pomerančové řezy

Sladké
20 min.
8 ks
Fotografie: Listové lžičky s avokádovou pomazánkou a lososem

Listové lžičky

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: zeleninový salát s kapary

Zeleninový salát s kapary

Saláty
Fotografie: Pomazánka z červených fazolí a řepy

Pomazánka z červených fazolí a řepy

Luštěniny, Ostatní
30 min.
6 porcí
Fotografie: Tvarohovo - mandlový koláč bez lepku

Tvarohovo – mandlový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
20 ks