Zelný salát s ředkvičkami, rajčaty, uzeným tofu a vlašskými ořechy

Porce: 3
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvé zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Červená cibule
1/2
Cherry rajčata
100 g
Uzené tofu
150 g
Vlašské ořechy
30 g
Sezam
1 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Kremžská hořčice
2 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti

Postup

Připravíme si dostatečně velkou mísu.

Hlávkové zelí nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na plátky a červenou cibuli taktéž. Dále si nakrájíme cherry rajčata na čtvrtky a vše vložíme do mísy.

Na pánvi na troše oleje z obou stran orestujeme uzené tofu, které následně nakrájíme na kostky a přidáme k nakrájené zelenině.

Vše doplníme mírně podrcenými vlašskými ořechy a sezamovými semínky.

Na závěr si připravíme zálivku. V misce smícháme kremžskou hořčici, olivový olej, třtinový cukr a sůl. Zálivku přidáme do salátu a vše důkladně promícháme, aby nám zálivka rovnoměrně ochutila všechnu zeleninu.

Můžeme podávat samotné nebo třeba s opečeným celozrnným chlebem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce