Zelný salát s ředkvičkami, rajčaty, uzeným tofu a vlašskými ořechy

Porce: 3
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvé zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Červená cibule
1/2
Cherry rajčata
100 g
Uzené tofu
150 g
Vlašské ořechy
30 g
Sezam
1 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Kremžská hořčice
2 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti

Postup

Připravíme si dostatečně velkou mísu.

Hlávkové zelí nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na plátky a červenou cibuli taktéž. Dále si nakrájíme cherry rajčata na čtvrtky a vše vložíme do mísy.

Na pánvi na troše oleje z obou stran orestujeme uzené tofu, které následně nakrájíme na kostky a přidáme k nakrájené zelenině.

Vše doplníme mírně podrcenými vlašskými ořechy a sezamovými semínky.

Na závěr si připravíme zálivku. V misce smícháme kremžskou hořčici, olivový olej, třtinový cukr a sůl. Zálivku přidáme do salátu a vše důkladně promícháme, aby nám zálivka rovnoměrně ochutila všechnu zeleninu.

Můžeme podávat samotné nebo třeba s opečeným celozrnným chlebem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks