Zelný salát s ředkvičkami, rajčaty, uzeným tofu a vlašskými ořechy

Porce: 3
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvé zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Červená cibule
1/2
Cherry rajčata
100 g
Uzené tofu
150 g
Vlašské ořechy
30 g
Sezam
1 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Kremžská hořčice
2 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti

Postup

Připravíme si dostatečně velkou mísu.

Hlávkové zelí nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na plátky a červenou cibuli taktéž. Dále si nakrájíme cherry rajčata na čtvrtky a vše vložíme do mísy.

Na pánvi na troše oleje z obou stran orestujeme uzené tofu, které následně nakrájíme na kostky a přidáme k nakrájené zelenině.

Vše doplníme mírně podrcenými vlašskými ořechy a sezamovými semínky.

Na závěr si připravíme zálivku. V misce smícháme kremžskou hořčici, olivový olej, třtinový cukr a sůl. Zálivku přidáme do salátu a vše důkladně promícháme, aby nám zálivka rovnoměrně ochutila všechnu zeleninu.

Můžeme podávat samotné nebo třeba s opečeným celozrnným chlebem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Ovesná kaše s ovocem a oříšky

Ovesná kaše s ovocem

Veganské, Vegetariánské
15 min.
1
Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu