Zelňačka

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
500 g
Voda
1,7 l
Kysané zelí
1 pytlík
Kmín, sůl, pepř
podle chuti
Alpro – sójová alternativa smetany na vaření
250 ml

Postup

Zelňačka jako od babičky je upravena tak, aby si na ní mohli pochutnat i vegani a vegetariáni. Zelňačka je na přípravu jednoduchá polévka, plná zdraví.

Přejeme dobrou chuť!

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme je vařit do hrnce s vodou.

Jakmile se začnou vařit, přidáme kysané zelí a vaříme cca 30 minut do změknutí brambor.

Ochutíme solí, drceným kmínem, přidáme Alpro smetanu a povaříme. Ozdobit můžeme čerstvou pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Ovesná kaše s ovocem a oříšky

Ovesná kaše s ovocem

Veganské, Vegetariánské
15 min.
1
Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu